Geen categorie

Filmers brengen ode aan Coolsingel

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Nieuws / Expositie

Film kijken in de openlucht op de Coolsingel, dat kan vanaf vandaag een maand lang. Videokunstenaars uit binnen- en buitenland vertonen hun films op gevels en ramen van gebouwen aan deze bekende Rotterdamse stadsboulevard.

De film 4.7G-01 (Three Days Ago) van de Chinese kunstenaar Song Tao, geprojecteerd op de ramen van het Hilton, neemt de kijker mee op een nachtelijke ontdekkingsreis door Sjanghai. Sferische, soms spookachtige beelden van gebouwen, een snelweg, een tunnel en een enkele passant volgen elkaar vloeiend op, in het licht van lantaarnpalen.

Een eindje verderop, boven de etalages van herenmodezaak John Edward, draait de zwart-witanimatie Dow Jones van de Rotterdamse kunstenaar Han Hoogerbrugge. Hierin zitten hoofdfiguren uit de internationale animatiegeschiedenis zoals Betty Boop, Mickey Mouse en Fred Flintstone elkaar eindeloos achterna, zonder vooruit te komen. Op deze locatie doen ze denken aan de Rotterdamse marathon die jaarlijks op de Coolsingel voorbijtrekt.

Op de WTC-muur aan de Meent is Catherine Yass’ verticale choreografie te zien van een bouwplaats in de mist. En de poppenkast op het Binnenwegplein, grenzend aan de Coolsingel is het podium voor The Girl Chewing Gum, een filmpje uit 1976 van de Britse John Smith, waarin het alledaagse leven op een drukke straat in Londen als een ogenschijnlijk geregisseerd theaterstuk wordt getoond.

Eerbetoon aan een avenue  bestaat in totaal uit dertien films, op elf locaties. Ze is een ode aan de Coolsingel, die aan de vooravond van een herstructurering staat. De tentoonstelling is een initiatief van Sculpture International Rotterdam. De films zijn dagelijks te zien tot en met 9 februari van zonsondergang tot zonsopkomst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share