Geen categorie

Foam in het teken van William Klein

0 0
Read Time:52 Second

Expositie

Foam staat nog tot en met 12 maart volledig in het teken van William Klein. Het hele museumgebouw aan de Keizersgracht in Amsterdam is gevuld met werk van de Amerikaanse fotograaf, cineast en grafisch ontwerper.

Smoke + Veil, Paris 1958 © William Klein.

De carrière van Klein (1928) omspant ruim zestig jaar. Tussen 1956 en 1964 maakte hij vier stedenboeken die de nog jonge fotografische tradities op losse schroeven zetten. New York, Rome, Moscow en Tokyo zitten vol grofkorrelige, bruuske foto’s die de vier steden op een, tot dan toe, ongekende manier weergeven. Deze boeken, en in het bijzonder New York, hebben generaties fotografen en ontwerpers van fotoboeken beïnvloed.

Ook maakte hij als fotograaf voor Vogue naam met zijn ambivalente en ironische kijk op de modewereld. Tevens was hij actief en vernieuwend als regisseur van speelfilms, documentaires en commercials. In de laatste decennia maakte hij beschilderde en monumentale contactafdrukken, waarvan Foam er een aantal toont.

William Klein, t/m 12 maart in Foam, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share