Geen categorie

Wij Willem

0 0
Read Time:57 Second

Expositie

Het is vandaag precies 200 jaar geleden dat prins Willem Frederik na een overtocht uit aankwam op het strand van Scheveningen. Deze gebeurtenis luidde de geboorte in van het Koninkrijk der Nederlanden. Paleis Het Loo schetst in een multimediale expositie de rol van Willem I, II en III in de totstandkoming van de monarchie.

De geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden wordt met multimediale presentaties, theatrale effecten en filmscènes tot leven gebracht in verschillende ruimtes. Bezoekers lopen van scène naar scène door het leven aan het hof in de negentiende eeuw. Een multimediale voorstelling toont de eerste periode van de monarchie, met onder meer de afscheiding van België en de opbouw van Nederland.

Een brug voert vervolgens naar de tweede helft van de negentiende eeuw, waarin de Grondwet werd aangenomen, koning Willem II overleed en Willem III het stokje overnam. In de laatste ruimte wordt aan de hand van koningin Emma de overgang gemaakt naar de moderne invulling van het koningschap.

Wij Willem, t/m 27 april 2014 in Paleis Het Loo, Apeldoorn. De expositie is onderdeel van de landelijke viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share