Geen categorie

Meisje met de parel naar Japan

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Johannes Vermeer (1632-1675), Meisje met de parel, ca. 1665-1667. Collectie Mauritshuis, Den Haag.

Meisje met de parel van Johannes Vermeer is nog tot en met vrijdag 15 juni te bewonderen in het Gemeentemuseum Den Haag. Daarna reist het schilderij samen met zo’n 50 topstukken af naar Japan, waar op 30 juni in het Tokyo Metropolitan Art Museum de tentoonstelling Masterpieces from the Royal Picture Gallery Mauritshuis wordt geopend.

In verband met de renovatie en uitbreiding van het Mauritshuis reist een selectie van topstukken de komende twee jaar naar Japan en de Verenigde Staten, terwijl in Den Haag hard gewerkt wordt aan het moderne onderkomen van de oude Meesters. Zo’n 50 schilderijen, waaronder ook Het puttertje van Fabritius, zijn in 2012 achtereenvolgens te zien in het Tokyo Metropolitan Art Museum en Kobe City Museum. Daarna reist een selectie van werken in 2013 af naar de Verenigde Staten.

Het Mauritshuis leent ruim dertig schilderijen uit aan de Young, Fine Arts Museums of San Francisco en High Museum of Art in Atlanta. De Amerikaanse tour eindigt met een selectie van tien topstukken in The Frick Collection in New York. Een groter deel van de collectie – ruim 100 topstukken – is momenteel te zien in Gemeentemuseum Den Haag.

Medio 2014 opent het vernieuwde Mauritshuis zijn deuren. De gehele vaste collectie is dan weer terug in het volledig gerenoveerde stadspaleis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share