Geen categorie

Humoristisch Slot

0 0
Read Time:54 Second

Expositie

Slot Zeist sluit het jaar af met een vrolijke expositie van het werk van Marius van Dokkum (1957). Zijn oeuvre bestaat uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. Met zijn schilderijen en tekeningen weet hij vaak een glimlach op het gezicht te toveren, vandaar de subtitel van de tentoonstelling: Humoristisch Slot.

Marius van Dokkum, Knuffel.

Van Dokkum is een verteller. Hij zoekt naar manieren om zijn indrukken weer te geven op een anekdotische manier, met humor en hier en daar ook een boodschap. Veelal zijn de situaties die hij schildert zeer herkenbaar en met een scherp oog voor detail laat hij zien hoe mensen met elkaar omgaan. Met zijn werk houdt Van Dokkum de toeschouwer een spiegel voor.

Behalve olieverfschilderijen maakt Marius van Dokkum ook portrettekeningen. Veel van zijn modellen zijn bewoners van bejaardentehuizen. In de wintermaanden, als er weinig daglicht is om te schilderen, schrijft en illustreert Van Dokkum kinderboeken. Een aantal illustraties daaruit wordt ook tentoongesteld.

Marius van Dokkum – Humoristisch Slot van 2010, t/m 2 januari in Slot Zeist

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share