Geen categorie

Beeldentuin Kasteel het Nijenhuis vernieuwd

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Nieuws

De beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis bij Heino is grondig vernieuwd en wordt op 28 maart heropend. Vanaf die dag zijn er in de 4,5 hectare grote tuin meer dan 75 beelden te zien.

Op de voorgrond: Frode Bolhuis, Cleaning the rooms of the past, 2010, staal, hout, kunststof, collectie Provincie Overijssel. Op de achtergrond: Ronald A. Westerhuis, RAWSOME!, 2011, roestvast staal, collectie Mojo Concerts/kunstcollectie provincie Overijssel.

Dirk Hannema (1896-1984), stichter van Museum de Fundatie, vestigde zich in 1958 met zijn kunstcollectie in Kasteel het Nijenhuis. Zijn beelden, waaronder de Zonnewijzer en Grote vrouwenkop van Ossip Zadkine, zette hij in de tuin. Later kwam daar nog veel sculpturen bij. Na de roof van De Denker van Rodin uit de beeldentuin van Singer Laren haalde Museum de Fundatie, waarvan het kasteel onderdeel uitmaakt, noodgedwongen de beelden naar binnen. In samenwerking met de provincie Overijssel is de beveiliging van de tuin geoptimaliseerd zodat de bronzen weer naar buiten kunnen.

Van Museum Beelden aan Zee  in Scheveningen kreeg het kasteel een bruikleen van zo’n veertig sculpturen. De overige 35 beelden komen uit de collectie van Museum de Fundatie in Zwolle. Behalve aan de vaste presentatie biedt de beeldentuin ook ruimte aan verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share