Geen categorie

Kunstenares woont in kerk

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

De Japanse kunstenares Sachi Miyachi neemt maandagochtend 25 juli haar intrek in de Vredeskerk Amsterdam. Daar zal ze twee weken wonen, werken en slapen. Dit doet ze in een zelfgemaakt huisje.

Vanuit haar tijdelijke onderkomen heeft ze uitzicht op vrijwel het gehele interieur van de Vredeskerk, zodat ze de architectuur, de fenomenen en de gebruiken van de kerk kan observeren. Ook zal ze regelmatig spontaan interactie aangaan met de kerkbezoekers. Uiteindelijk zullen haar observaties en ervaringen in de vorm van tekeningen, objecten en sculpturen te zien zijn op de expositie Map the Silence.

Haar ervaringen zijn van 25 juli tot en met 6 augustus te volgen via een weblog dat ze bij zal houden op de website van de Tribune, de organisator van de expositie. Ook is er gedurende deze periode de mogelijkheid haar in de Vredeskerk te bezoeken tijdens verschillende openbare activiteiten.

De expositie Map the Silence maakt onderdeel uit van de serie Drieluik, waarin drie hedendaagse kunstenaars ieder vanuit hun eigen perspectief reageren op de architectuur, rituelen en functies van de Vredeskerk. Sachi Miyachi volgt Mathilde van Beekhuizen op. De Zwitserse kunstenares Esther Kempf zal het drieluik voltooien. De expositie Map the Silence opent op 8 augustus en duurt tot en met 1 oktober.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share