Geen categorie

Frans Hals Museum viert eeuwfeest met Frans Hals

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Frans Hals, De luitspeler, collectie het Louvre, Parijs.

Het Frans Hals Museum bestaat dit jaar precies een eeuw en ter gelegenheid daarvan opent het op 23 maart een tentoonstelling over de schilder wiens naam het draagt. Daarin toont het sleutelstukken van Frans Hals te midden van schilderijen van beroemde collega’s als Titiaan, Rembrandt, Van Dyck, Jordaens en Rubens.

De presentatie plaatst Hals’ werk in een breder verband, evenals de directheid waarmee hij zijn onderwerpen in beeld bracht. De tentoonstelling werpt daarmee een nieuw licht op Hals’ ambities en positie in de zeventiende eeuw. Een tijd waarin het ontwikkelen van een eigen stijl en het overtreffen van andere meesters een belangrijk streven was voor schilders. De schilderijen zijn afkomstig uit onder meer the National Gallery in Londen, het Prado in Madrid, het Louvre in Parijs en diverse particuliere collecties.

Tegelijk met de speciale jubileumtentoonstelling opent het Frans Hals Museum een nieuwe, permanente multimediale installatie: Het fenomeen Hals. Hiermee biedt het een inkijk in de wereld van Frans Hals. Wie was hij, wat schilderde hij en wat maakte zijn schilderijen zo bijzonder? Met deze presentatie wordt een lang gekoesterde wens van het museum vervuld: meer aandacht voor de persoon Frans Hals.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share