Geen categorie

Mauritshuis trekt ruim een miljoen bezoekers in Japan

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

De reizende tentoonstelling van het Mauritshuis in Japan was een groot succes. Sinds de opening op 30 juni 2012 kwamen 1,1 miljoen bezoekers af op de 48 topstukken van het Haagse museum. Grote publiekstrekker was Vermeers Meisje met de parel. Dat maakte het museum vandaag bekend.

Bezoekers bewonderen Meisje met de parel. Foto: Asahi Shimbun.

De tentoonstelling was het afgelopen half jaar te zien in twee musea in Tokio: Tokyo Metropolitan Art Museum en Kobe City Art Museum. Op de eerste dag van de expositie stonden er vóór openingstijd zo’n 500 mensen in de rij te wachten, aldus Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis. “In de eerste drie dagen bezochten al 26.900 mensen de tentoonstelling, maar dat we in een half jaar tijd  meer dan één miljoen bezoekers hebben getrokken overtreft alle verwachtingen.”

De reizende tentoonstelling is het gevolg van de renovatie en uitbreiding van het Mauritshuis. Tijdens de verbouwing reist een selectie van topstukken naar Japan en de Verenigde Staten. Op 26 januari opent in de de Young Fine Arts Museums of San Francisco de tentoonstelling Girl with a Pearl Earring: Dutch Paintings from the Mauritshuis. Deze expositie telt ruim dertig werken. Daarna reizen deze schilderijen door naar het High Museum of Art in Atlanta en de tournee eindigt met een kleinere selectie in The Frick Collection in New York.

Onlangs werd bekend dat dit museum zo onder de indruk was van de Japanse presentatie dat het zijn tentoonstelling heeft uitgebreid van tien naar vijftien topstukken. uit de collectie Mauritshuis. Meisje met de parel  krijgt daar, net als in Japan, een eigen ruimte tot haar beschikking. Medio 2014 opent het vernieuwde Mauritshuis zijn deuren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share