Geen categorie

Philipsvleugel Rijksmuseum opent 1 november

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

Het vernieuwde Rijksmuseum heropende vorig jaar op 13 april, maar was toen nog niet helemaal af. De Philipsvleugel, toen tijdens de verbouwing wel toegankelijk was, moest nog worden gerenoveerd. Deze opent de deuren op 1 november, heeft het museum laten weten.

Philipsvleugel noord.

De Philipsvleugel biedt ruimte aan grote en kleinere (inter)nationale tentoonstellingen. De vleugel telt dertien tentoonstellingszalen, waaronder een aparte zaal voor wisselende fototentoonstellingen. De eerste expositie is Modern Times, Fotografie in de 20ste eeuw, met ruim 400 werken uit de eigen fotocollectie.

In de nieuwe vleugel wordt ook een restaurant gevestigd: New-Style Brasserie, met zonneterras. Chef-koks wisselen daar als gastconservator bij toerbeurt.

Met de opening van het laatste gedeelte van de nieuwe tuinen van de Philipsvleugel wordt de vernieuwing van de ‘groene long’ rond het Rijksmuseum in het najaar eveneens voltooid. In het nieuwe tuingedeelte rond de vleugel komt een achttiende-eeuws tuinhuisje met daarvóór een centraal gelegen zwart-witte tegelvloer waar op gezette tijden met grote schaakstukken door bezoekers kan worden gespeeld. Ook komt er een telefooncel van Brinkman & Van der Vlugt uit de dertiger jaren te staan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share