Geen categorie

Internationale kunstinstellingen exposeren in TrouwAmsterdam

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws

Het Stedelijk Museum en De Verdieping presenteren in de grote kelderruimte van TrouwAmsterdam in samenwerking met drie internationale kunstinstellingen de expositieserie Trouw invites…. Palais de Tokyo (Parijs), Beirut (Caïro) en New Museum (New York) ontwikkelen elk een tentoonstelling die daar één maand te zien is.

Op 1 januari 2015 sluiten de inmiddels befaamde nachtclub TrouwAmsterdam en de culturele stichting De Verdieping hun deuren. In de afgelopen vijf jaar is in de voormalige drukkerij aan de Wibautstraat in Amsterdam-Oost een internationaal toonaangevend en innovatief club-, tentoonstellings- en publieksprogramma neergezet.

De serie Trouw Invites… wordt georganiseerd in navolging op het succesvolle programma Stedelijk at Trouw, een reeks tentoonstellingen en performances georganiseerd door het Stedelijk Museum. Nu is het de beurt aan drie andere instellingen om de kelderruimte van TrouwAmsterdam te vullen met kunst. De drie instellingen nodigen ieder een beeldend kunstenaar uit, die de thema’s vergankelijkheid en tijdelijkheid verbeelden.

Palais de Tokyo nodigde Fouad Bouchoucha (1981) uit, Beirut komt met een tentoonstelling van Rayyane Tabet (1983) en New Museum toont werk van Performancecollectief AUNT. Trouw Invites…duurt van 3 juli tot 1 december 2014.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share