Geen categorie

Recordaantal bezoekers voor Volkenkunde

0 0
Read Time:37 Second

Voor Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden was 2012 een goed jaar. Het wist 131.000 bezoekers te trekken, een recordaantal voor het 175-jarige museum.

Foto: Rijksmuseum Volkenkunde.

Tentoonstellingen als de Terracotta strijders, Het Verhaal van de Totempaal en Maya 2012 bezorgden Volkenkunde in 2012 acht procent meer bezoekers dan in 2011. Ook de Boeddhazaal, de vernieuwde museumshop en het in het hart van het museum geplaatste restaurant vielen bij de bezoekers in de smaak.

Voor 2013 zijn de verwachtingen opnieuw positief. In mei opent een expositie met gouden sieraden uit Indonesië en in september een tentoonstelling over de bedevaart naar Mekka. Deze laatste wordt georganiseerd in samenwerking met het British Museum  in Londen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share