Geen categorie

David Bowie trekt volle museumzalen

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Nieuws

Het Groninger Museum sluit het jaar af met volle zalen. De expositie David Bowie is zorgt voor een stormloop aan bezoekers. Op Twitter moest het museum zelfs melden dat alle kaarten voor vandaag en morgen zijn uitverkocht. Ook aan de kassa zijn geen tickets meer te verkrijgen.

Door: Evert-Jan Pol

 

David Bowie is in het Groninger Museum. Foto: Gerhard Taatgen.
David Bowie is in het Groninger Museum. Foto: Gerhard Taatgen.

 

Een woordvoerster laat weten dat er ook op 30 december geen kaarten meer aan de kassa te koop zijn. “Wellicht is er online voor het eerste timeslot vanaf 10.00 uur nog wel een enkel ticket verkrijgbaar, maar in de kerstvakantie is op de bonnefooi naar het museum komen niet meer mogelijk.”

Het Groninger Museum maakte al voor het eerst gebruik van een zogeheten timeslot, een vastgestelde begintijd van het bezoek. Daarmee wilde het teleurstellingen en lange wachtrijen zoveel mogelijk voorkomen. Ook is het museum dagelijks een uur langer open en is het geopend op vrijdagavond en op maandagen in de schoolvakanties.

David Bowie is is het eerste internationale overzicht van de carrière van zanger en acteur David Bowie. Ze bestaat uit meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s en albumontwerpen.

De expositie was in 2013 voor het eerst te zien in het Victoria & Albert Museum in Londen en reisde daarna door naar Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. Groningen is de laatste Europese locatie. De expositie trok wereldwijd al meer dan een miljoen bezoekers.

David Bowie is, t/m 13 maart 2016 in het Groninger Museum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share