Geen categorie

Bouw nieuwe entree Van Gogh Museum start dit voorjaar

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

De bouw van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum aan de kant van het Museumplein gaat dit voorjaar van start. De benodigde bouwvergunningen zijn aangevraagd. Dat heeft het museum gisteren bekendgemaakt.

Het ontwerp voor de nieuwe entree Van Gogh Museum door Kisho Kurokawa Architect and Associates.

De nieuwe entree is een langgekoesterde wens van het museum. Daarmee sluit het aan bij het Stedelijk Museum en Rijksmuseum, die al via het Museumplein bereikbaar zijn. Volgens directeur Axel Rüger stelt de nieuwe toegang het museum bovendien in staat “om meer bezoekers goed te ontvangen”. Het museum heeft na de nieuwbouw 800 vierkante meter extra ruimte.

Het schetsontwerp van het transparante glazen entreegebouw komt van Kisho Kurokawa Architect and Associates. Dit is het bureau van de overleden Japanse architect Kisho Kurokawa, die de in 1999 geopende tentoonstellingsvleugel ontwierp. De nieuwe entree wordt gebouwd door de Rijksgebouwendienst, de eigenaar van het museumpand. De bouw gaat 17 miljoen euro kosten.

Naar verwachting wordt het entreegebouw opgeleverd in de zomer van 2015 opgeleverd. Het Van Gogh Museum  blijft gedurende de hele verbouwing open voor publiek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share