Geen categorie

Eerste Europese retrospectief Llyn Foulkes

0 0
Read Time:46 Second

Llyn Foulkes (1934), Lucky Adam, 1985, gemengde technieken, collectie Hammer Museum, Los Angeles.

Expositie

Museum Kurhaus Kleef wijdt als eerste Europese museum een grote overzichtstentoonstelling aan de Amerikaanse kunstenaar Llyn Foulkes (1934). Het toont ongeveer honderd werken uit de afgelopen vijf decennia.

Llyn Foulkes heeft sinds de jaren vijftig een uitgebreid en gevarieerd oeuvre opgebouwd. Dat begon met enigszins surrealistisch schilderijen, werd later uitgebreid met verontrustende portretten en consumptie- en maatschappijkritische werken.

Sinds 1979 bouwt Foulkes aan een gigantische geluidsmachine, bestaande uit trommels, fluiten, hoorns en verschillende soorten bassen. The Machine, zoals het apparaat heet, wordt steeds complexer, maar komt nooit af. Museum Kurhaus Kleef reageert op de muzikale kant van Foulkes’ werk met een reeks activiteiten met als thema hedendaagse experimentele muziek.

Llyn Foulkes, t/m 2 maart 2014 in Museum Kurhaus Kleef, Tiergartenstraße 41, Kleef (net over de grens bij Nijmegen)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share