Geen categorie

Christie’s veilt Niki

0 0
Read Time:42 Second

Niki de Saint Phalle, Nana with Handbag.

Christie’s Amsterdam veilt op 29 november een bijzondere privécollectie met werk van Niki de Saint Phalle (1930-2002). De Saint Phalle is bij het grote publiek vooral bekend van haar voluptueuze Nana’s. De verzameling met beelden, tekeningen, foto’s en geïllustreerde brieven is afkomstig van een Duitse verzamelaar en moet 70.000 euro opbrengen.

In de collectie bevindt zich onder meer een set van twintig met viltstift ingekleurde zwart-witfoto’s met De Saint Phalle als onderwerp. Niet uit de privécollectie, maar wel van De Saint Phalle zijn een 62 centimeter hoge staande Nana with Handbag en de even grote L’Oiseau Amoureux, een blauwe vogelfiguur met een kleine Nana als babyaapje om zijn nek. Ook deze objecten worden geveild.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share