Geen categorie

Expositie voor Kikker en zijn vriendjes

0 0
Read Time:52 Second

Nieuws

Ik ben Kikker, zo heet de nieuwe permanente tentoonstelling van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Kinderdirecteur Jan Dirk Pesman (13) en kinderboekenschrijver Rindert Kromhout opende die afgelopen zaterdag.

 

Kikker met bezoekers. Foto: Eveline van Egdom.
Kikker met bezoekers. Foto: Eveline van Egdom.

 

De grote expositie (bijna 150 vierkante meter) is speciaal voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De boeken van Max Velthuijs (1923-2005) komen er tot leven. Kinderen kunnen er van alles ontdekken en doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje, klussen met Rat en nog veel meer. Net als in de boeken leren kinderen in deze vrolijke doe- en leertentoonstelling over grote emoties als liefde, angst en blijdschap.

De tentoonstelling bevindt zich op de tweede verdieping van het Kinderboekenmuseum, naast de expositie ABC met de dieren mee. Hierdoor is er een hele verdieping ontstaan waar de jongste bezoekers met hun (groot)ouders uren kunnen doorbrengen.

Ik ben Kikker is de eerste expositie van het Kinderboekenmuseum die ook in het Engels is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share