Geen categorie

Weer bezoekersrecord Centraal Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Het Centraal Museum in Utrecht kan terugkijken op een succesvol jaar. Het verwacht 2016 af te sluiten met 290.000 bezoekers. Vorig jaar bleef de teller steken op 160.000, en dat aantal was al een record.

 

Museumwinkel van het Centraal Museum. Foto: Evert-Jan Pol.
Museumwinkel van het Centraal Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

 

In het aantal zijn de bezoekers meegenomen van het Nijntje Museum, dat onderdeel is van het museum. Het opende in februari als opvolger van Dick Bruna Huis. Het is het enige museum in Nederland dat zich exclusief richt op peuters en kleuters. Het trekt vanaf het begin meer bezoekers dan verwacht en gaat daarom met tijdsloten werken om de bezoekersstroom te beheersen.

Het Centraal Museum zelf is sinds april weer volledig toegankelijk, na een gefaseerde verbouwing die enkele jaren duurde. Het openingsweekend, waarin de toegang gratis was, trok veel belangstellenden.

2016 was ook het jaar waarin directeur Edwin Jacobs zijn vertrek naar Dortmund aankondigde. Hij verlaat het museum per 1 januari. Hij neemt afscheid met de tentoonstelling Craigie Horsfield: How the World Occurs. Die is nog te zien tot en met 5 februari.

Volgend jaar komt het Centraal Museum onder meer met tentoonstellingen over het Rietveld Schröderhuis, mode en Pyke Koch. De komende jaren zet het in op jaarlijks 250.000 bezoekers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share