Geen categorie

Koning opent expositie XXS Dutch Design

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws / Expositie

Koning Willem-Alexander heeft vandaag in Museum voor Communicatie in Den Haag de eerste nieuwe koningspostzegel in ontvangst genomen. Dat deed hij tijdens de opening van de tentoonstelling XXS Dutch Design, die de Nederlandse postzegel belicht.

Koning Willem-Alexander ontvangt uit handen van Herna Verhagen van PostNL de eerste nieuwe koningspostzegel. Foto: Fred Ernst.

Aanleiding voor de expositie was deze nieuwe koningszegel, die een belangrijke plek inneemt op de tentoonstelling. Ook komt het ontwerpproces ervan aan bod. De zegel is ontworpen door Studio Job en dat werd pas tijdens de overhandiging bekendgemaakt.

De nieuwste postzegel wordt vergezeld door de Nederlandse koningszegels die sinds 1852 werden uitgebracht. Te zien is onder meer de eerste zegel van koningin Beatrix, gemaakt door Vincent Mentzel, Peter Struycken en Gerard Unger. De zegel met het stippenportret week qua stijl sterk af van eerdere koningszegels.

Ook is er ruim aandacht voor andere vaderlandse kunstwerkjes op postzegelformaat. Er zijn zegels te zien te zien van ontwerpers als Irma Boom, Dick Bruna, Anton Corbijn, Piet Paris en Joost Swarte. XXS Dutch Design kwam tot stand in samenwerking met PostNL .

XXS Dutch Design, 28 november t/m 29 juni in Museum voor Communicatie, Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share