Geen categorie

Ode aan land en zee

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Het landschap heeft altijd voor veel inspiratie gezorgd bij kunstenaars. Het is een van de hoofdthema’s in de kunstgeschiedenis. En dat is het ook in de expositie Lage landen en de zee in Musiom. Het Amersfoortse museum beperkt zich daarin tot het land alleen, maar schenkt ook aandacht aan het water.

Verwacht bij Musiom geen windmolens, boerderijen of bevroren kanalen De hedendaagse landschappelijke kunst in de tentoonstelling laat veel aan de verbeelding over.

Er zijn schilderijen, beelden en installaties te zien van dertien kunstenaars, onder wie gerenommeerde landschapskunstenaars als Johan Abeling en Theo Koster. Albert Niemeyer heeft speciaal voor deze gelegenheid voor het eerst in zijn lange carrière een landschap verbeeldt. Meer abstracte landschappen en zeegezichten komen onder meer van vanhorck, Toos van Holstein en Arvee.

vanhorck, Seaview.

Linda Verkaaik laat in haar beelden en installaties zien wat er allemaal uit het landschap voortkomt of wat er in verdwijnt. Haar werken zijn te zien op de expositievloer, op de bodem van het doop-bassin, en opgesteld in de beeldentuin. Beelden van Sjaak Smetsers nemen de bezoeker mee de zee op.

Bij Musiom worden bezoekers geïnformeerd over de geëxposeerde werken, de kunstenaars en het museum zelf. Praten over kunst is een belangrijk deel van de museale beleving, vindt het museum. Mensen die in alle rust willen rondkijken krijgen daar natuurlijk ook alle gelegenheid voor.

Lage landen en de zee, t/m 10 april in Musiom, Amersfoort

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share