Geen categorie

Singer Laren koopt 2 foto’s uit serie The White Blouse

0 0
Read Time:58 Second
Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier, Portret van Maia Makhateli (Georgië 1985), 1e soliste Het Nationale Ballet, Amsterdam, 2016.

Singer Laren heeft twee foto’s gekocht uit de serie The White Blouse van Marie-Jeanne van Hövell tot WesterflierHet gaat om een portret van acteur Hans Croiset en van Maia Makhateli, eerste soliste van Het Nationale Ballet. Beide modellen dragen dezelfde ruim honderd jaar oude witte bloes.

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier maakte een serie portretten van vrouwen en mannen, volwassenen en kinderen, bekenden en onbekenden, allen in of met een witte kanten blouse uit ongeveer 1912. Die behoorde ooit toe aan haar oudtante. In de huidige tentoonstelling The White Blouse toont Singer Laren een selectie van 25 portretten, waaronder de twee nieuwe aanwinsten.

Directeur Jan Rudolph de Lorm: “De door Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier geportretteerden uit de wereld van theater en dans voelen zich extra thuis in Singer Laren waar de beeldende kunst en de podiumkunsten elkaar in respectievelijk museum en theater ontmoeten”.

The White Blouse, t/m 5 januari 2020 in Singer Laren

Lees ook: Spannende en fotogenieke witte bloes

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share