Geen categorie

Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch is nu Design Museum Den Bosch

0 0
Read Time:53 Second

Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch heet vanaf vandaag Design Museum Den Bosch. Volgens het museum past de nieuwe naam beter bij het profiel.

Foto: Joep Jacobs.

Eigenlijk is het niet meer dan logisch, vindt het museum. Al sinds de jaren 80 toonde het design en vormgeving in succesvolle exposities. “We bouwden een unieke keramiek- en sieradencollectie op en schonken doorlopend ruim aandacht aan de toegepaste kunsten.”

Design Museum Den Bosch laat ook de invloed van design zien op het dagelijks leven en vertelt het verhaal erachter. Tevens belicht het de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst.

DMDB-promo-20180529-AM from Design Museum Den Bosch on Vimeo.

“Zo laten we zien dat design altijd een oorsprong kent. En steeds tot nieuwe ontwikkelingen leidt. Zoals bijvoorbeeld in de tentoonstelling over het radicale Italiaanse design tussen 1960 en 1980. En California: Designing Freedom, waarmee we aantonen dat vijftig jaar Californisch design (nog steeds) van grote invloed is op ons dagelijks leven.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share