Geen categorie

Volkenkunde verlengt GEISHA

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Nieuws / Expositie

De tentoonstelling GEISHA in Museum Volkenkunde in Leiden is wegens groot succes verlengd. Meer dan 70.000 mensen brachten inmiddels een bezoek. Niet eerder was een tijdelijke expositie in het museum zó populair.

Foto: Peter Hilz.

 

De Japanse met het spierwitte gezicht, de rode lippen en kostbare kimono; het begrip geisha is meer nog dan samoerai omgeven met mystiek. De intrigerende Japanse is wereldwijd een bron van inspiratie voor modeontwerpers, kunstenaars, fotografen en schrijvers.

De wereld van de geisha’s is exclusief en besloten. Geishahuizen worden bezocht door invloedrijke politici en zakenmannen, die ervan op aan kunnen dat wat zij daar bespreken volstrekt vertrouwelijk blijft. Een avond in een theehuis in gezelschap van geisha’s is niet voor iedereen weggelegd. Het is exclusief, kostbaar en uitsluitend voor de elite. Door dit besloten karakter doen talloze verhalen de ronde over hun rol in het uitgaansleven.

Campagnebeeld GEISHA.

In samenwerking met een geishahuis in Kyoto vertelt Museum Volkenkunde het verhaal van de geisha. Het toont onder meer schilderingen, kostbare kimono’s, haaraccessoires en muziekinstrumenten. De voorwerpen bieden een unieke kijk in een gesloten wereld.

GEISHA, t/m 25 mei in Museum Volkenkunde, Leiden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share