Geen categorie

Minder bezoekers Rotterdamse museumnacht

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws

Museumnacht010, zoals de Rotterdamse Museumnacht sinds dit jaar heet, lokte afgelopen zaterdag 4.700 bezoekers naar de deelnemende instellingen. Vorig jaar werd het evenement nog bezocht door 15.000 mensen.

Bezoekers tijdens Museumnacht010 in het Nederlands Fotomuseum. Foto: Aad Hoogendoorn.

 

Het lagere bezoekersaantal is wellicht te wijten aan het kleinere aantal deelnemers. Dit jaar zetten 27 musea en andere culturele instellingen hun deuren open. Vorig jaar waren dat er ruim vijftig. Ook duurde de ‘nacht’ twee uur korter.

Misschien speelden alle perikelen rond de museumnacht eveneens mee. Die ging eerst wel door, toen niet en daarna toch weer wel. In oktober 2014 maakte Stichting Rotterdamse Museumnacht bekend geen heil meer te zien in het evenement. De musea aan het Museumpark, zoals Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal hadden aangegeven voorstander te zijn van gratis toegang. De stichting zou daardoor vermoedelijk minder kaarten verkopen, waardoor het evenement in haar ogen niet langer rendabel was. Vervolgens besloten de culturele instellingen er zelf één te organiseren, onder de nieuwe naam Museumnacht010. Die overigens niet gratis was.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share