Geen categorie

Vincent van Gogh als Miss Van G op T-shirt

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Vincent van Gogh duikt, bijna 130 jaar na zijn dood, overal op, en niet alleen in musea. Ook in de populaire cultuur is hij een graag geziene gast. De Canadese internetwinkel Swish Embassy verkoopt momenteel een T-shirt met zijn beeltenis, compleet met oor in het verband. Boven het portret staat Miss Van G (mevrouw van G).

Tekst: Evert-Jan Pol

De webshop springt hiermee in op een internethype die ontstond na een aflevering van RuPaul’s Drag Race, een Amerikaans talentenjachtprogramma voor drag queens. In elke aflevering moeten de mannelijke deelnemers zich zo fantastisch mogelijk uitdossen als vrouw. En zoals dat bij talentenjachten gebruikelijk is, valt er elke keer ook iemand af. In de eerste aflevering van het huidige seizoen, nummer 10, was dat Vanessa Vanjie Mateo (artiestennaam van Jose Cancel).

De manier waarop ze afscheid nam, houdt de gemoederen twee maanden na uitzending nog steeds bezig. Op de catwalk riep ze driemaal “Miss Vanjie” en liep vervolgens achteruit naar de uitgang. Volgens velen is dit nu dé manier om afscheid te nemen: drie keer je naam roepen en dan achteruit wandelen.

Op internet duiken de afgelopen maanden veel filmpjes op waarin mensen juist dit doen. Zoals een Amerikaanse student die tijdens zijn diploma-uitreiking tot verbijstering van een nietsvermoedende docent drie keer de inmiddels zo bekende naam uitroept.

 

Swish Embassy kon daarom niet achterblijven. De webshop, die zich voornamelijk richt op homoseksuele mannen, verkoopt kleding en accessoires met een humoristisch tintje. En dus prijkt Vincent van Gogh nu op een kleurrijk T-shirt, als Miss Van G, ofwel Miss Vanjie. Net als de nu zo beroemde drag queen werd hij ook niet altijd begrepen, dus ergens is het wel toepasselijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share