Geen categorie

Paleis Het Loo toont Delfts blauw op Schiphol

0 0
Read Time:58 Second

Reizigers kunnen sinds kort op Schiphol twaalf Delfts blauwe vazen uit de tuinen van Paleis Het Loo tegenkomen. De presentatie maakt deel uit van Paleis Het Loo on Tour. Omdat het museum is gesloten voor verbouwing toont het een deel van zijn collectie elders.

Delfts blauw van Paleis Het Loo op Schiphol. Foto Amsterdam Airport Schiphol, Bart Brussee.

Het Loo toont geen originele vazen op de luchthaven. Aan de hand van enkele bewaard gebleven tuinvazen heeft Koninklijke Tichelaar Makkum kopieën gemaakt.

Het paleis koos voor Delfst blauwe vazen, omdat die een link hebben met de grondleggers van Het Loo, koning-stadhouder Willem III en Mary Stuart II. Zij waren de eerste bewoners van Paleis Het Loo. En het was Mary die in de zeventiende eeuw de basis legde voor Delfts blauw als Nederlands nationale icoon.

De komende jaren werkt Paleis Het Loo aan een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Die was ruim dertig jaar na de openstelling van het paleis als museum noodzakelijk. Als alles volgens plan verloopt, gaat het museum in 2021 weer open. Tot die tijd reist de collectie dus door het land.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share