Geen categorie

‘Appel toch geen Appel’

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

De Karel Appel die twee weken geleden opdook in het programma Tussen Kunst en Kitsch is geen Karel Appel. Dat is althans de mening van drie deskundigen.

Misschien toch geen Karel Appel? Foto: Tussen Kunst en Kitsch.
Misschien toch geen Karel Appel? Foto: Tussen Kunst en Kitsch.

 

Galeriehouder Willem Baars deelde gisteren zijn twijfels in de talkshow Van Liempt Live op RTL Z. Appelkenner Nico Delaive en taxateur Auke van der Werff zijn het met hem eens. Delaive kende de kunstenaar goed en verkoopt zijn werk al jaren. Volgens hem is het volstrekt onlogisch dat dit werk van Appel zou zijn. Het houten object uit het kunstprogramma is gegutst en volgens hem deed Appel dat in die periode helemaal niet.

Appel zou het werk zelf op een markt voor 5 gulden hebben verkocht. Ook dat gelooft Delaive niet. “Hij ruilde toen werk voor een pakje shag, voor ongeveer 15 cent dus. Vijf gulden betaalde niemand toen voor zo’n houten beeldje.”

Volgens de deskundige in Tussen Kunst en Kitsch had het paneeltje een waarde van tussen de 20.000 en 25.000 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share