Geen categorie

Tiener laat museumbezoekers denken dat bril kunstwerk is

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Een Amerikaanse tiener legde onlangs een bril op een vloer in een museum voor moderne kunst en legde vast wat er vervolgens gebeurde. Menig bezoeker dacht dat het voorwerp een kunstwerk was en maakte er foto’s van.

 

Samen met enkele vrienden bezocht de zeventienjarige TJ Khayatan het San Francisco Museum of Modern Art (SFMoMA) en zag daar veel kunst die hij wel kon waarderen. Maar de jonge bezoekers kwamen ook werk tegen dat ze minder goed begrepen. Zoals een knuffeldier op een grijs laken.

Khayatan wilde weten of mensen ook zo belangstellend naar een alledaags object als een bril zouden kijken en liet er één achter. Het antwoord bleek bevestigend: de ene na de andere bezoeker gunde de bril een blik waardig en fotografeerde hem zelfs. Waar Khayatan op zijn beurt weer foto’s van maakte.

Foto: TJ Khayatan.
Foto: TJ Khayatan.

Zijn foto’s plaatste hij op Twitter, tot hilariteit van velen. Inmiddels is zijn tweet al ruim 55.000 keer geretweet en ruim 58.000 keer leuk gevonden. Mede dankzij een artikel op nieuwssite BuzzFeed.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share