Geen categorie

Waardevolste schenking ooit voor Duits museum

0 0
Read Time:40 Second

Nieuws

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen heeft een vroeg werk van Gerhard Richter (1932) gekregen. Het gaat om een portret van kunsthandelaar Alfred Schmela. Dat maakte het Düsseldorfse museum vandaag bekend.

Gerhard Richter (1932), Portrait Schmela, 1964, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf.

De vereniging van vrienden van Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen kreeg Portrait Schmela van kunsthistorica en tv-journalist Viktoria von Flemming. Op haar beurt gaf de vereniging het werk uit 1964 in langdurig bruikleen aan het museum. Het portret is enkele miljoenen euro’s waard en is daarmee de waardevolste schenking die het museum ooit kreeg.

Volgens het museum keert geportretteerde door de schenking weer thuis, want hij woonde in Düsseldorf. Schmela (1918-1980) was een van de belangrijkste wegbereiders van avant-gardische kunst in Duitsland.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share