Geen categorie

Daniel Gordon wint Foam Paul Huf Award

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

De Foam Paul Huf Award is dit jaar toegekend aan de Amerikaanse fotograaf Daniel Gordon (1980). Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een internationaal fotografietalent tot 35 jaar, bestaat uit een geldbedrag van € 20.000 euro en een tentoonstelling in Foam in Amsterdam.

Daniel Gordon, Portrait with blue hair, 2013.

Een internationale jury koos Gordon unaniem uit een totaal van honderd genomineerden uit 27 landen. “Hij heeft een unieke manier gevonden om van bestaand beeldmateriaal driedimensionale collages te maken die hij vervolgens fotografeert”, aldus het juryrapport. “Gordon verdient het absoluut om toegevoegd te worden aan de lijst van Foam Paul Huf Award winnaars, die hard op weg is de who’s who van de hedendaagse fotografie te worden.”

Gordon zelf reageert enthousiast op de bekendmaking. “Ik ben dankbaar, niet alleen voor het royale geldbedrag, maar ook voor de mogelijkheid om een tentoonstelling te maken in Foam. Dit is een geweldige kans voor mij en ik verheug me er enorm op mijn werk in Amsterdam te tonen.”

De Foam Paul Huf Award wordt uitgereikt sinds 2007. De prijs werd vernoemd naar de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002), die persoonlijk betrokken was bij de oprichting van Foam  in 2001.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share