Geen categorie

Museum Meermanno schrapt roofvogelshow

0 0
Read Time:58 Second
Campagnebeeld tentoonstelling Vogels.

Museum Meermanno schrapt de roofvogelshow die het voor de Museumnacht Den Haag op 6 september had gepland. Dit na een oproep via de media van de Haagse gemeentefractie van de Partij voor de Dieren.

Het museum wilde de roofvogelshow houden in het kader van de najaarstentoonstelling Vogels. Duizend jaar vogels in honderden boeken. De activiteiten van de Museumnacht staan allemaal in het teken van vogels. Bezoekers zouden op de foto mogen met een roofvogel. Volgens de Partij voor de dieren kunnen vogels daar echter stress van krijgen.

Het museum schrijft nu in een verklaring dat het zich heeft laten meeslepen door het thema. “We hebben ons niet goed genoeg geïnformeerd en ons niet gerealiseerd dat dit een stressvolle gebeurtenis is voor deze vogels en dat betreuren we. De Partij voor de Dieren heeft ons gewezen op de schadelijke gevolgen voor de vogels en roofvogels in het algemeen. Het belang van de vogels staat ook bij ons voorop en daarom hebben wij in goed overleg met alle partijen onmiddellijk besloten deze actie te schrappen.”

Meermanno vervangt de roofvogelshow door lezingen over Donald Duck.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share