Geen categorie

Rembrandthuis lanceert nieuwe wandelroute in MuseumApp

0 0
Read Time:44 Second

Museum Het Rembrandthuis heeft een nieuwe wandelroute ontwikkeld voor de MuseumApp: Langs Amsterdamse Grachten. Deze tour brengt de wandelaar langs de plekken op de tekeningen die nog tot en met 26 mei te zien zijn in dat museum, op de expositie Langs Amsterdamse Grachten.

De wandelroute toont aan dat er veel is veranderd sinds de kunstenaars de grachten tekenden. Waar vroeger nu het Waterlooplein ligt, was vroeger een gracht, . En de vijf Engelse huizen bij het Muntplein werden al lang geleden afgebroken. De wandelroute maakt het mogelijk de huidige situatie te vergelijken met de tekeningen die lang geleden van de Amsterdamse plekken werden gemaakt.

De MuseumApp is een smartphone-applicatie die de collecties van musea verbindt aan de stad en verhalen over de buurt. Museum Het Rembrandthuis had al twee andere tours: Wandelen met Rembrandt in Amsterdam en Wandelen met Rembrandt in Amsterdam 2 – De late jaren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share