Geen categorie

Musea op de Uitmarkt

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Ook voor musea luidt de Uitmarkt in Amsterdam het nieuwe seizoen in. Bijna vijftig Nederlandse musea verzamelen zich dit weekend op het BankGiro Loterij Museumkwartier en doen daar hun plannen uit de doeken. Op deze plek op het Museumplein, tegenover het Van Gogh Museum, zullen ook diverse artiesten optreden.

Een van de vertegenwoordigde musea is het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, dat op 2 oktober na een renovatie van 4 jaar heropent. Een van de nieuwe attracties is De Zeereis, een, zoals het vernieuwde museum het zelf uitdrukt, “heel bijzonder en spannend virtueel avontuur op zee”. De bezoeker ervaart daarin wat mensen aan boord moesten doorstaan tijdens stormen en zeeslagen.

Een ander aanwezig museum dat een nieuwe start maakt, is het Drents Museum in Assen. Dit heeft een uitgebreide renovatie ondergaan. Het kreeg een nieuwe, grotendeels ondergrondse, tentoonstellingsvleugel. Het museum is vanaf 17 november weer open voor publiek.

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst lanceert op de Uitmarkt een mobiele tentoonstellingsruimte, de Mediakunstmobiel. In deze ruimte kan de bezoeker voor één dag curator zijn. Stel je eigen playlist samen en deel deze met anderen.

Het Museumkwartier opent morgen, maar het Van Gogh Museum staat vandaag ook al in het teken van de Uitmarkt. Het is vanavond gratis voor bezoekers die het Uitmarkt-programmaboekje kunnen tonen. Wie geïnspireerd raakt door de beroemde schilderijen kan ook zelf aan de slag tijdens eens schilderworkshop. Het Stedelijk Museum is morgen en zondag gratis toegankelijk voor iedereen.

Het BankGiro Loterij Museumkwartier is geopend op zaterdag 27 augustus van 12.00 tot 18.00 uur en zondag 28 augustus van 13.00 tot 18.00 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share