Geen categorie

Beroofd museum looft 5 miljoen dollar uit voor gouden tip

0 0
Read Time:34 Second

De FBI vraagt het publiek om hulp bij de opsporing van dertien kunstwerken die in 1990 werden gestolen. De persoon met de gouden tip wordt beloond met een bedrag van 5 miljoen dollar.

De werken, waaronder enkele Rembrandts en een Vermeer, zijn onderdeel van de kunstcollectie van het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston. De FBI heeft de daders inmiddels geïdentificeerd, maar van de kunstwerken ontbreekt nog elk spoor.

De publiciteitscampagne  werd gisteren gestart, exact 23 jaar na de kunstroof. Op 18 maart 1990 werd het museum beroofd door twee mannen, verkleed als politieagenten. De werken die ze meenamen, hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 500 miljoen dollar (ruim 386 miljoen euro).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share