Geen categorie

Sluiting dreigt voor Geldmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Stijlkamer in het Geldmuseum.

Nieuws

Het Geldmuseum in Utrecht verkeert in zwaar weer. Het ministerie van Financiën heeft de subsidie voor het gebouw stopgezet en dat betekent dat het museum per 1 januari 2014 de deuren moet sluiten.

Door: Evert-Jan Pol

Het museum hoopt echter dat het de tijd krijgt het toekomstscenario verder uit te werken. Het idee is om samen met De Nederlandsche Bank een nationaal financieel educatief centrum op te zetten in Amsterdam. Maar het onderzoek naar de haalbaarheid daarvan zal nog enkele jaren in beslag nemen, verwacht Lara Schwarz van het Geldmuseum.

Financieel gaat het overigens niet slecht met het in 2007 geopende museum, aldus de woordvoerster. “We genereren ongeveer vijftig procent aan eigen inkomsten. Dat is ruim boven de norm van 21,5 procent.” En het publiek weet de instelling steeds beter te vinden. “Dit jaar zagen we een toename van 22 procent. Een groot deel van de bezoekers is jeugd.” Die jeugd beoordeelde het Geldmuseum dit jaar nog met 8.7. In de strijd om de titel Kidsproof museum 2013 eindigde het op de tiende plek.

Schwarz hoopt dan ook dat het museum nog even respijt krijgt. “Er is maar één geldmuseum in Nederland. Als dat wordt opgeheven, valt de collectie uit elkaar en verdwijnt alle kennis achter slot en grendel in een depot. Dat is heel erg zonde.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share