Geen categorie

Bloemen houden van kunst (en mooie vazen)

0 0
Read Time:59 Second

Bloemen houden van mensen, luidt de bekende reclameslogan. En niet alleen van mensen, blijkt elk voorjaar weer in het Frans Hals Museum in Haarlem. In de zalen en gangen bloeien ze twee maanden in overvloed.

Tekst en foto’s: Evert-Jan Pol

De boeketten pronken in bijzondere vazen, waarvan sommige splinternieuw zijn. Studenten van de Rietveld Academie (afdeling keramiek) maakten die speciaal voor deze gelegenheid. Onder begeleiding van kunstenaar Hans van Bentem, die ook enkele creaties van zijn hand toont.

Ze mochten zich laten inspireren door het thema China-Nederland, dat elders in het museum terugkomt in de tentoonstelling Barbaren & Wijsgeren. Ziynet Hidiroglu bijvoorbeeld, gaf met haar vaas een knipoog naar de industrialisatie van China van de Gouden Eeuw. Ze maakte gebruik van vormen en technieken uit de Song Dynastie en ook van hedendaagse materialen, zoals pvc-buizen.

Museum in bloei, t/m 21 mei in het Frans Hals Museum, Haarlem

(Meer foto’s volgen hieronder)

Su Melo (1979), Gap Junction.
Creaties van Irina Zakharova (1995).
Vaas van Ziynet Hidiroglu (1979).
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share