Geen categorie

Van Gogh Museum wil jongeren met migratieachtergrond bereiken

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Het Van Gogh Museum gaat samenwerken met Amsterdamse jongeren met een migratieachtergrond. Samen met hen ontwikkelt het de komende vier jaar een veertigtal activiteiten. Het museum wil zo relevanter worden voor de jongeren van Surinaamse, Turkse, Antilliaanse en Marokkaanse komaf.

Van Gogh Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

“Wij willen als Van Gogh Museum echt een verschil maken en de nalatenschap van Van Gogh voor iedereen van betekenis maken”, aldus directeur Axel Rüger. “Daarnaast willen we bewustwording creëren voor culturele diversiteit binnen onze organisatie.”

“De maatschappij verandert; er komen nieuwe groepen bij, die het Van Gogh Museum minder frequent bezoeken en die wij minder goed kennen.” Het project Van Gogh verbindt heeft als doel te onderzoeken hoe Van Gogh jongeren met een Surinaamse, Turkse, Antilliaanse en Marokkaanse achtergrond kan inspireren. Het project richt zich op hen omdat ze behoren tot de vier grootste en snelst groeiende minderheidsgroepen in Nederland.

Doel van Van Gogh verbindt is niet alleen het bereiken van een nieuw publiek, maar ook het meten van de maatschappelijke impact van deze cultuurparticipatie. Daarvoor werkt het museum samen met het Impact Centre Erasmus (ICE) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Rüger: “In de academische wereld is een groeiende aandacht voor impactmeting, maar voor de culturele sector staat dit nog in de kinderschoenen. We willen daarom een methodiek ontwikkelen om onze maatschappelijke impact op deze doelgroep te meten.” De kennis, ervaringen en resultaten deelt het Van Gogh Museum vervolgens met andere culturele instellingen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share