Geen categorie

Ai Weiwei maakt 7,5 kilometer lang kunstwerk voor Amsterdam Light Festival

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Ai Weiwei maakt voor de komende editie van het Amsterdam Light Festival een 7,5 kilometer lang kunstwerk. Red Line, loopt als, jawel, een rode draad van licht langs de vaarroute Water Colors. Met het kunstwerk wil Ai bezoekers wijzen op figuurlijke en letterlijke grenzen: landsgrenzen en taalgrenzen, maar ook persoonlijke grenzen, de begrenzing van mogelijkheden en grensgevallen.

Kunstenaar Ai Weiwei. Foto: Ai Weiwei Studio.

Het is volgens conservator Lennart Booij het voor het eerst sinds het bestaan van Amsterdam Light Festival dat één kunstwerk als een rode draad door het festival loopt. Omdat Ai een object maakt dat alle andere kunstwerken met elkaar verbindt, kent Amsterdam Light Festival hem een speciale status toe: die van kunstambassadeur.

Het thema van de vaarroute is dit jaar Existential en Booij vindt dat Ai dit met zijn kunstwerk op een pakkende manier te verbeelden. “Met Existential willen we bezoekers op een positieve manier stimuleren om na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt.”

Amsterdam Light Festival beleeft van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 zijn zesde editie. Lichtsculpturen en -projecties van nationale en internationale kunstenaars verlichten 53 dagen lang de Amsterdamse binnenstad. Het festival bestaat uit de vaarroute Water Colors en het Openlichtmuseum op het vaste land.

House of Cards van OGE Creative Group, te zien tijdens het Amsterdam Light Festival 2014-2015. Foto: Evert-Jan Pol.

Het Openlichtmuseum komt in de plaats van de wandelroute Illuminade. Verspreid over het Marineterrein Amsterdam, zowel buiten als binnen, zijn vijftien kunstwerken te zien. Bezoekers kunnen het expositiegebied, dat op loopafstand ligt van Amsterdam Centraal Station, op eigen initiatief en zonder vaste looproute verkennen.

Amsterdam Light Festival: Water Colors (vaarroute), 30 november 2017 t/m 21 januari 2018 en Openlichtmuseum, 14 december 2017 t/m 7 januari 2018, in de binnenstad van Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share