Geen categorie

Micropia toont onzichtbaar beerdiertje

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Een beeld van een opmerkelijk, maar vrij onbekend dier staat sinds vandaag voor het Hilton Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam. Het werd daar geplaatst door Micropia, ’s werelds eerste museum over de onzichtbare wereld van micro-organismen.

Foto: Micropia.
Foto: Micropia.

 

Het kunstwerk stelt het beerdiertje voor, 4000 keer vergroot. Het diertje (Hypsibius dujardini) wordt niet groter dan een halve millimeter en is een van de taaiste dieren ter wereld. Het is in staat wel tien jaar lang extreme hitte, kou, straling, druk of droogte te overleven. Beerdiertjes hebben zelfs een onbeschermde ruimtereis overleefd.

Volgens Micropia loopt het aantal beerdiertjes op de Apollolaan zonder twijfel in de duizenden. Nu is er eindelijk eentje te zien met het blote oog.

 

Eveline Hensel, directeur van Micropia, heeft het beerdiertje op eigen initiatief geplaatst tussen de beelden op de openluchtexpositie ArtZuid. “Wij willen laten zien dat microben overal zitten en onmisbaar zijn voor het leven op aarde. Tweederde van het leven op aarde is niet met het blote oog te zien en alleen al de helft van alle zuurstof op aarde wordt geproduceerd door microben.”

Het kunstwerk blijft niet staan voor het Hilton, maar reist de komende weken door Amsterdam. Amsterdammers en toeristen krijgen daarbij uitleg over deze microbe en ander onzichtbaar leven dat in Micropia te bewonderen is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share