Geen categorie

New York Times: Amsterdam een van te bezoeken steden in 2013

0 0
Read Time:59 Second

Voorhal, Jannes Linders (2012).

Volgens The New York Times is Amsterdam een van de 46 te bezoeken plaatsen in 2013. De Nederlandse hoofdstad neemt in een door die krant opgestelde ranglijst de zesde plaats in. De goede klassering heeft ze te danken aan onder meer het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum.

“Stel je voor dat het Museum of Modern Art en het Metropolitan Museum in New York gedurende een decennium gelijktijdig deels zouden zijn gesloten.” Met die gedachtegang opent Gisela Williams het stukje waarin de zesde plaats voor Amsterdam wordt verklaard. Ze refereert daarmee aan het Rijksmuseum en het Stedelijk, die na een jarenlange (gedeeltelijke) sluiting dit jaar allebei weer te bezoeken zijn.

Dat de Amerikaanse krant zich in de persoon van Williams positief uitlaat over de nieuwbouw van het Stedelijk Museum (“gestroomlijnde uitbreiding”) is overigens opmerkelijk. Haar collega Michael Kimmelman noemde de badkuip in diezelfde krant in december nog het belachelijkste gebouw  dat hij ooit had gezien. Amsterdam is volgens Williams eveneens een bezoek waard omdat de stad in 2013 de vierhonderdste verjaardag viert van de grachtengordel en het 125-jarig bestaan van het Concertgebouw.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share