Geen categorie

Naturalis toont ijsbeer Knut

0 0
Read Time:57 Second

IJsbeer Knut is aangekomen in Nederland. Vanaf morgen is de beroemde witte beer tijdelijk te bewonderen in Naturalis in Leiden. In opgezette vorm weliswaar. Knut is voor het eerst te zien in Nederland.

IJsbeer Knut.

Het ijsbeertje Knut werd in 2006 geboren. Hij was meteen populair, omdat hij de eerste ijsbeer in 30 jaar was die in de dierentuin van Berlijn ter wereld kwam. Hij werd een mediahype toen zijn moeder hem bij zijn geboorte verstootte en hij vervolgens met de fles werd grootgebracht. Ruim 11 miljoen mensen gingen naar Knut kijken. In maart 2011 bezweek hij op vierjarige leeftijd aan een virusinfectie.

Ook na zijn dood heeft de ijsbeer nog veel fans. Hij leeft voort in een onder meer een standbeeld, een speciale munt en postzegels. En de I love Knut-beker vindt gretig aftrek.

De inmiddels opgezette beer is opgenomen in de collectie van het Museum für Naturkunde in Berlijn. Naturalis krijgt de ijsbeer in bruikleen van dat museum, dat bezig met de vernieuwing van de vaste presentatie. Knut is in Naturalis  te zien tot en met 1 september.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share