Geen categorie

Taallessen in Boijmans

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Pierre de Wissant van Auguste Rodin. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.

Nederlands leren met behulp van kunst. Dat kan sinds kort in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Sinds januari biedt dit museum Kunstpraat aan, een taalles voor groep 3 en 4 van het primair onderwijs.

In deze les krijgen de kinderen een rondleiding langs vier kunstwerken uit de collectie. Bij elk werk krijgen ze opdrachten, waarmee ze zich nieuwe woorden eigen maken. Zo staan bij het schilderij Lyrisches van Wassily Kandinsky woorden als fantasie, verbeelding en werkelijkheid centraal, en bij Pierre de Wissant van Rodin begrippen als monument, voorkant of poseren. Na de rondleiding beelden ze die woorden uit in een dramaworkshop.

Aanleiding voor het ontwikkelen van Kunstpraat is het gemeentelijk onderwijsbeleid Beter Presteren, dat voor de periode 2011-2014 een verhoging van de prestaties op het gebied van taal en rekenen onder Rotterdamse schoolkinderen nastreeft. Volgens het museum ontwikkelen juist leerlingen die in de taallessen op school wat achterblijven zich via creativiteit en het goed kijken in het museum sterk op dit gebied. In de toekomst hoopt het museum taal- en rekenlessen voor alle niveaus te kunnen ontwikkelen.

Voor vragen en boekingen: educatie@boijmans.nl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share