Geen categorie

Nieuw logo Rijksmuseum

0 0
Read Time:47 Second

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft na 33 jaar een nieuw logo. Dit werd vandaag met een druk op de knop onthuld aan het museumgebouw. Het logo maakt deel uit van de nieuwe huisstijl voor het Rijksmuseum dat is ontworpen door Irma Boom.

Hoofddirecteur Wim Pijbes onthult het nieuwe logo. Foto: Johan van Walsem.

De nieuwe huisstijl van het Rijksmuseum omvat naast het nieuwe logo, een nieuw ontworpen letter en een kleurenpalet. De nieuwe letter, de Rijksmuseum, is speciaal voor het museum ontwikkeld door letterontwerper Paul van der Laan van bureau Bold Monday. Het kleurenpalet is gebaseerd op de topstukken uit de collectie en wordt toegepast op verschillende visuele uitingen.

Opmerkelijk aan het nieuwe logo is de duidelijke spatie tussen RIJKS en MUSEUM. Dit was in het oude logo overigens ook het geval, maar daarin viel het veel minder op. Het Rijksmuseum  wordt in april 2013 heropend.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share