Geen categorie

Minidocumentaire over Marten en Oopjen

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Rembrandts Marten en Oopjen hangen vanaf zaterdag 2 juli drie maanden in het Rijksmuseum, en dat mag iedereen weten. Het museum heeft daarom een minidocumentaire laten maken over dit jonge echtpaar. De televisiepremière is vanavond direct na het 8 uur Journaal op NPO 1.

 

Still uit de minidocumentaire.
Still uit de minidocumentaire.

 

Het twee minuten durende filmpje vertelt in het kort iets meer over deze ‘Kim Kardashian en Kanye West van de Gouden Eeuw’. In 1634 lieten ze zich vastleggen door Rembrandt, de succesvolste portretschilder van die tijd. Voor de gelegenheid hulden ze zich in rijke kostuums, naar de laatste Parijse mode.

Schrijver en cabaretier Johan Fretz treedt op als verteller. Hij heeft gezelschap van Cecile Narinx, hoofdredacteur van Harpers Bazaar en Martine Gosselink en Taco Dibbits, respectievelijk hoofd geschiedenis en aankomend directeur van het Rijksmuseum.

Marten en Oopjen hangen van 2 juli tot en met 2 oktober bij de Nachtwacht in de eregalerij van het Rijksmuseum. De toegang tot het museum is op 2 juli gratis.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share