Geen categorie

Landmacht vervoert tank naar Kunsthal

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

Een grote Britse tank arriveerde vanochtend bij de Kunsthal in Rotterdam. Het 27.000 kilo wegende militaire voertuig maakt deel uit van de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen die op 4 februari door koning Willem-Alexander wordt geopend. De Cromwell-tank heeft een belangrijke rol gespeeld bij de Slag bij Overloon in 1944.

Landmacht vervoert Cromwell-tank naar Kunsthal Rotterdam.

De tank komt uit de collectie van Oorlogsmuseum Overloon en is daar gisteren opgehaald door de Koninklijke Landmacht. Nadat het gevaarte een nacht op de basis in Garderen heeft doorgebracht, werd het transport vandaag hervat.

Rond 9 uur kwam de tank aan bij de Kunsthal. Een hijskraan plaatste het voertuig vervolgens op het grasveld naast de expositieruimte. De tank is het enige voorwerp uit de tentoonstelling dat buiten getoond wordt.

Kunsthal Rotterdam  heropent op zaterdag 1 februari na een renovatie die enkele manden in beslag nam. Omdat de instelling vanaf die dag de Museumkaart accepteert, hebben houders van die kaart in het vervolg gratis toegang.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share