Geen categorie

Kunstenaar gezocht voor beeld Utrechtse paus

0 0
Read Time:39 Second

Kopie naar Jan van Scorel, Portret van paus Adrianus VI, 1625-1650, collectie Centraal Museum, Utrecht.

Nieuws

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht is op zoek naar een kunstenaar die een beeld van Paus Adrianus VI wil ontwerpen. De kunstenaar moet met een figuratief beeld de persoon achter het historische figuur verbeelden.

Adriaan Floriszoon Boeyens (1459-1523) was als Paus Adrianus VI een van de meest invloedrijke personen in de geschiedenis van Utrecht. Hij was de enige paus die Nederland ooit heeft voortgebracht. Hij bekleedde het ambt echter maar kort: van augustus 1522 tot zijn dood in september 1523.

Vanwege het 75-jarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds in 2015, wil de afdeling Utrecht de inwoners het beeld schenken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share