Geen categorie

Van Gogh Drents Museum reist door Japan

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

De enige Van Gogh in de collectie van het Drents Museum reist momenteel door Japan. De Turfschuit is onderdeel van de tentoonstelling Van Gogh and Paul Gauguin, die tot en met 20 maart te zien is in het Aichi Prefectural Museum of Art in Nagoya.

 

Vincent van Gogh, De Turfschuit, 1883, Drents Museum.
Vincent van Gogh, De Turfschuit, 1883, Drents Museum.

 

Daarvóór had het van 8 oktober tot en met 18 december 2016 een plek in dezelfde expositie in het Tokyo Metropolitan Art Museum. Daar kwamen 391.721 bezoekers op af.

Het Drents Museum kocht De Turfschuit in 1997. Vincent van Gogh schilderde het werk in 1883 tijdens zijn verblijf in Drenthe. Hij was onder de indruk van het woeste en authentieke landschap, zoals de turfvelden. Een brief van 22 oktober 1883 aan zijn broer Theo bevat een schets van deze voorstelling. In het schrijven stak hij zijn bewondering voor de omgeving niet onder stoelen en banken: “Het is buitengewoon mooi hier en, als ik schilder, geloof ik dat ik leer om een beetje beter te schilderen”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share