Geen categorie

Van Dyck duikt op in Antiques Roadshow

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Nieuws

Niet alleen Tussen Kunst & Kitsch doet af en toe bijzondere ontdekkingen, maar ook de moeder aller taxatieprogramma’s vindt geregeld opmerkelijke objecten. In de Antiques Roadshow van de BBC dook onlangs een schilderij van Sir Anthony van Dyck op.

Detail uit het gerestaureerde schilderij van Sir Anthony van Dyck. Fragment uit Antiques Roadshow van de BBC.

Het werk dat ooit voor 400 pond in een antiekwinkel werd gekocht, blijkt nu duizend maal zoveel waard te zijn. Het portret stelt een Brusselse magistraat voor. Van Dyck (geboren als Vlaming in 1599 en overleden als genaturaliseerde en geridderde Brit in 1641) schilderde het omstreeks 1634.

De eigenaar, priester Jamie MacLeod, liet het portret in juni zien tijdens opnames voor het populaire televisieprogramma. Vervolgens werd het gerestaureerd, waarna duidelijk werd dat het om een studie ging voor een schilderij met zeven magistraten. Dat werk werd in de jaren 1690 verwoest. In een speciale aflevering die gisteren werd uitgezonden, werd de gerestaureerde versie onthuld en kreeg de priester te horen hoeveel zijn schilderij nu waard is.

MacLeod is van plan om het te verkopen. De opbrengst wil hij besteden aan de aanschaf van nieuwe kerkklokken. De Van Dyck is het duurste object dat ooit in Antiques Roadshow  opdook.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share