Geen categorie

DWDD Pop-Up Museum krijgt vervolg

0 0
Read Time:59 Second

Het DWDD Pop-Up Museum krijgt een vervolg. Wegens groot succes komt er begin volgend jaar een tweede editie, opnieuw in het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Trap in het Allard Pierson Museum. Foto: Evert-Jan Pol.
Trap in het Allard Pierson Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Ook ditmaal mag een aantal vaste gasten van De Wereld Draait Door grasduinen in depots van Nederlandse musea. Met de werken die ze daar aantreffen, richten ze vervolgens in het Allard Pierson naar eigen smaak ieder één zaal in. Het thema is ook dit keer Verborgen Kunstwerken.

Aan deel 2 doen elf musea mee, en negen talkshowgasten. De geselecteerde musea zijn Universiteitsmuseum Groningen (met als gastconservator Wim T. Schippers), Mauritshuis (Sander van de Pavert), Museum Boijmans Van Beuningen (Paul de Leeuw), Nationaal Militair Museum (Beatrice de Graaf), Het Scheepvaartmuseum (Daan Roosegaarde), Teylers Museum en Museum Boerhaave (Robbert Dijkgraaf), Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum (Paulien Cornelisse), Bonnefantenmuseum (Sywert Van Lienden) en het Kröller-Müller Museum (Carice van Houten).

De eerste editie van het DWDD Pop-Up Museum is nog te zien tot en met 25 mei in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Deel 2 opent op 29 januari 2016.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share