Geen categorie

Boijmans wijdt expositie aan tekeningen Richard Serra

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert komende zomer een grote tentoonstelling over de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra. Niet zijn sculpturen, maar zijn tekeningen staan daarin centraal.

Hoewel Serra (1938) voornamelijk bekend is van zijn gigantische beeldhouwwerken is hij ook actief als tekenaar. “Wie werkelijk zijn werkwijze en drijfveren wil doorgronden, kan niet om zijn werken op papier heen”, aldus het Boijmans in een persbericht. De recente tekeningen in deze tentoonstelling zijn intiem en sober en verschillen daarmee van zijn voorgaande werk.

Richard Serra: Rotterdam Vertical #10, 2017 Etching ink, silica, and paintstick on handmade paper.

Het museum toont er vanaf 24 juni meer dan tachtig: van kleine tot veel grotere tekeningen, die net als Serra’s sculpturen direct inspelen op ideeën over tijd, werkproces en materiaal. Richard Serra maakte speciaal voor de expositie de reeks Rotterdam Horizontals en Rotterdam Verticals. Ze zijn te zien naast enkele van Serra’s eigen schetsboeken die nooit eerder werden tentoongesteld.

De expositie vloeit volgens het Boijmans logisch voort “uit de bijzondere band die het museum en conservator Francesco Stocchi met de kunstenaar hebben. Boijmans maakt al veertig jaar tentoonstellingen met Serra, zijn sculptuur Wassende bogen uit 1980 heeft er een permanente plek gekregen.”

Richard Serra – Recent Drawings, 24 juni t/m 24 september in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share